Tim Wellens neemt droomstart en knalt meteen naar overwinning in Ruta del Sol
Redactie
| 15 reacties

Wellens winst eerste rit in Ruta del Sol

Tim Wellens neemt droomstart en knalt meteen naar overwinning in Ruta del Sol
Foto: © photonews

Tim Wellens won vorig jaar de Ruta del Sol en zou dat dit jaar maar al te graag eens opnieuw doen. Hij is er alvast uitstekend aan begonnen. Wellens kwam op het perfecte moment met zijn versnelling en liet alle favorieten achter zich. Een betere start had hij zich niet kunnen inbeelden.

Een grotendeels vlakke etappe kreeg het peloton voorgeschoteld, tot aan de slotkilometer die wel steil bergop liep. De lange ontsnapping van zeven renners kreeg niet meer dan een paar minuten voorsprong. Een realistische kans om weg te blijven was er dan ook niet.

Met nog vijfentwintig kilometer te gaan vond de hergroepering plaats. Van Gestel zag in de finale nog zijn kans om weg te rijden. De Nederlander kreeg het gezelschap van Montaguti. Met hun tweeën gingen ze met een beperkte bonus op de groep der favorieten richting de slotkilometers.

PERFECTE TIMING VAN WELLENS

De twee werden logischerwijs weer tot de orde geroepen en in die laatste kilometer was het een kwestie om op het juiste moment naar voren te schuiven om dan de aanval te plaatsen. Niemand die dat beter beheerste dan Tim Wellens. De renner van Lotto-Soudal liet Fuglsang en Izagirre achter zich en gaf zo meteen zijn visitekaartje af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties