Van Avermaet maakt zich weinig illusies na lof voor fairplay

Van Avermaet maakt zich weinig illusies na lof voor fairplay
Foto: © photonews

Dat hij te braaf was geweest in de sprint en dat winnen toch een stuk plezanter is dan tweede of derde worden. Dat was de initiële reactie van Van Avermaet nadat hij in de Ronde van Oman de ritwinst aan Colbrelli moest laten. Die was de CCC-renner overigens wel dankbaar.

Colbrelli beseft dat het anders had kunnen lopen, blijkt uit zijn reactie bij Het Nieuwsblad. "Ik moet Greg echt bedanken dat hij zo fair was, want hij had echt de deur kunnen dicht doen." Mooie woorden. Of een bevestiging van de braafheid van Van Avermaet. Voor Colbrelli was het een opsteker. "Ik bouw op naar Milaan-Sanremo. Ik hoop dat het een spurt wordt met een groepje van een man of twaalf. Dan maak ik kans."

In de Ronde van Oman wacht nog de koninginnenrit naar Green Mountain. Wat verwacht Van Avermaet daarvan? "Ik ga mezelf testen en zo lang mogelijk aanklampen. Normaal gezien is die klim iets te lang voor mij, maar anderzijds: echt grote klimmers zijn er hier niet en ik klim steeds beter. Maar wellicht sluit ik Oman af zonder ritzege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties