Wellens verklapt wat hem het voordeel gaf op de slotklim
Redactie
| 2 reacties

Tim Wellens deed voordeel met parcourskennis in eerste rt van Ruta del Sol

Wellens verklapt wat hem het voordeel gaf op de slotklim
Foto: © photonews

Haast zoals hij het gedroomd had, zo kwam het uit voor Tim Wellens op de slotklim van de eerste etappe van de Ruta del Sol. Het moet een springplank zijn naar een goed klassement of wie weet een nieuwe eindzege. Vorig jaar won Wellens overigens ook in Alcala de los Gazules.

Dat was de plaats waar in deze editie de eerste etappe aankwam. Wellens wist dus precies waar hij wat moest doen. "Ik kende de finale heel erg goed", toonde de kopman van Lotto-Soudal zich zelfzeker. Het heeft ongetwijfeld geholpen.

LASTIGE FINALE

In elk geval moest je over stevige klimmersbenen beschikken om die laatste kilometer goed door te komen. "Het was sowieso een lastige finale. Het was moeilijk om positie te houden. Ik begon in dertiende positie aan de slotklim, maar kon hierna opschuiven."

Alles lijkt aanwezig om zichzelf op te volgen als winnaar van de Ruta del Sol. "De ploeg reed enorm goed. We zijn al blij met ritzeges, maar we zullen zeker voor het klassement gaan. De tijdrit van woensdag is belangrijk. Er zijn nog twee etappes cruciaal voor het klassement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties