Groenendaal blikt vooruit op voorjaar Van Aert en Van der Poel: "Mogen niet verwachten dat ze dit voorjaar al finales rijden"
Redactie
| 5 reacties

Richard Groenendaal kan niet zeggen waar limieten van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel op de weg liggen

Groenendaal blikt vooruit op voorjaar Van Aert en Van der Poel: "Mogen niet verwachten dat ze dit voorjaar al finales rijden"
Foto: © photonews

Dat Mathieu van der Poel en Wout Van Aert twee straffe veldrijders zijn, wisten we al een tijdje. Maar beide toppers willen nu ook hoge ogen gooien op de weg. Richard Groenendaal blikt vooruit.

Waar de limieten van beide tenoren liggen, weet Groenendaal niet. "Dat kan ik niet zeggen. Ik wil niet zeggen ongekend, maar zowel Mathieu als Wout kunnen héél véél, ook op de weg", vertelt Groenendaal in gesprek met Sporza. "Van mij mogen ze dit voorjaar al finales in de klassiekers rijden, maar ik denk niet dat we dat mogen verwachten. Die mannen zijn nog zo jong en ze hebben al een heel crosseizoen gereden."

"Ga het maar doen, hé. Je komt uit zo’n winter en iedereen kijkt naar jou. Ik blijf rustig. Het zou me niet verrassen áls het zou gebeuren, maar ik zou het ook niet erg vinden als het niet gebeurt. Maar dát het in de toekomst zal gebeuren, daar ben ik 100 procent zeker van."

Van Aert moet/kan bevestigen

Vorig seizoen verraste Van Aert meteen in het voorjaar. Binnen enkele weken moet hij bevestigen voor zijn nieuwe werkgever Jumbo-Visma. "Het kan wel eens makkelijker worden voor Wout. Hij heeft een ploeg waarop hij kan  terugvallen en ook andere mannen die het van hem kunnen overnemen. Ik denk niet dat hij elke keer dé man zal zijn die uitgespeeld zal worden."

"Puur persoonlijk wordt het moeilijk om te evenaren wat hij vorig seizoen, uit het niets en met carte blanche, heeft laten zien. We verwachten allemaal dat het allemaal gemakkelijk is. Dat het hetzelfde, of nog wat beter is, want hij heeft het vorig jaar al laten zien. Maar dat is juist het moeilijke van de sport", besluit Groenendaal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties