Jasper Philipsen reageert op zijn snel verworven reputatie

Jasper Philipsen reageert op zijn snel verworven reputatie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen heeft al snel naam gemaakt in het peloton. Op zijn twintigste heeft hij immers al een zege in de WorldTour op zak. Ook heeft hij intussen wel al de reputatie gekregen dat hij in sprints er niet voor terugdeinst om zijn armen en ellebogen te gebruiken.

Het talent van UAE reageert erop in Het Nieuwsblad. "Ik gebruik gelukkig mijn hoofd niet, hé. Na die zege in Down Under kwam Tom Leezer van Jumbo-Visma mij feliciteren. Maar hij zei er meteen bij: Let op dat je de volgende keer zelf niet gedeclasseerd wordt."

NIKS ONREGLEMENTAIRS

Philipsen is zich dus intussen bewust van de naam die hij heeft bij sommige van zijn collega's. "Ik was mij van geen kwaad bewust. Ik heb nadien de beelden van die sprint nog eens bekeken en ik zie niks onreglementairs. Het is nooit mijn bedoeling iemand van de weg te rijden of zelf gedeclasseerd te worden."

Zijn jeugd en onbevangenheid helpt hem misschien wel in het hectische gebeuren van het positie kiezen. "Het is ook niet dat ik iemand sla of zo. Je moet gewoon je armen gebruiken om te proberen je positie af te dwingen. Elk van de twintig sprinters wil in die twee beste posities zitten, het is een gevecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties