Jolien D'hoore ambieert het allerhoogste op het WK: "Tweede en derde plaatsen onthoudt niemand"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Jolien D'hoore ambieert het allerhoogste op het WK: "Tweede en derde plaatsen onthoudt niemand"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag vertrekt de Belgische delegatie naar het WK baanwielrennen in Polen. Vorig jaar pakte Jolien D'hoore zilver in de scratch, maar dit jaar droomt de Oost-Vlaamse van een gouden plak.

D'hoore ambieert samen met Lotte Kopecky een gouden plak in de ploegkoers. Al beseft het duo dat het niet makkelijk wordt. "De Engelsen steken er met kop en schouders bovenuit, maar daarachter ligt alles open", vertelt Jolien D'hoore bij Sporza. "Omdat de ploegkoers ook op de Olympische Spelen van 2020 op het programma staat, zetten alle landen nu sterk in op dat onderdeel."

"In de Wereldbekerwedstrijden merkte ik al dat het niveau gestegen is: de techniek en de snelheid zijn echt verbeterd. Wij zijn niet de uitgesproken favoriet, maar staan wel tussen de kanshebbers. Niet de topfavoriet zijn, heeft ook als voordeel dat we de koers niet hoeven te dragen. Als we de kans krijgen om een ronde te pakken, dan moeten we die kans gewoon grijpen. En op het WK worden in de ploegkoers 20 ronden meer gereden: ook dat is in ons voordeel."

Regenboogtrui

D'hoore wil wat graag die regenboogtrui veroveren. "Ik heb al heel wat medailles behaald op een WK, maar eigenlijk kun je pas echt tevreden zijn als je de regenboogtrui mag aantrekken. Tweede en derde plaatsen onthoudt niemand. Daarom wil ik nu met Lotte vol voor die titel gaan."

Twee jaar geleden lukte het de Oost-Vlaamse en Kopecky wel om goud te veroveren. "Maar vorig jaar kon Lotte door een blessure niet aan de start staan op het WK in Apeldoorn. Nu is haar conditie heel goed en willen we graag revanche nemen", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties