Lars van der Haar wil seizoen afsluiten zoals het begonnen is: "Wat resultaten betreft, mocht het iets beter zijn"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Lars van der Haar hoopt zijn veldritseizoen af te sluiten met een zege in Leuven

Lars van der Haar wil seizoen afsluiten zoals het begonnen is: "Wat resultaten betreft, mocht het iets beter zijn"
Foto: © photonews

Lars van der Haar is bij afwezigheid van enkele grote namen één van de veldrijders om naar uit te kijken in de Soudal Classics van Leuven, de voorlaatste opdracht van het seizoen. De Telenet Fidea-renner hoopt zijn seizoen af te sluiten zoals hij het begonnen is: met een zege.

Van der Haar was in september in Geraardsbergen meteen de beste. Daarna volgde een seizoen zonder blessureleed, maar ook één zonder veel glans. "Ik heb de meeste wedstrijden in mijn carrière gereden", vertelt Van der Haar bij de organisatie. "En dat eindelijk zonder blessures." 

De Nederlander reed dit seizoen 37 wedstrijden en stond 6 keer op het podium, waarvan 3x op het hoogste schavotje. Naast Geraardsbergen was dat ook in Woerden en Rucphen het geval. "Wat de resultaten betreft, mocht het dit seizoen iets beter zijn", bekent hij. "In het begin heb ik vaak kettingproblemen gehad, daarna waren de anderen vaak gewoon beter." 

Balkjes

"Soms heb ik daar wel wat moeite mee gehad. Dan baal je en gaat het mentaal even wat minder. Dat zijn zaken die je meeneemt naar volgend seizoen. Net zoals ik zal blijven oefenen op die balkjes." Maar ondanks dat de voorlaatste opdracht van het seizoen nadert, heeft Van der Haar er nog veel zin in. "Het eerste weekend en het laatste weekend een wedstrijd winnen, dat zou toch mooi zijn."

"Na een wedstrijd voel ik aan de pijn in de benen dat het wel een beetje op is, maar mentaal heb ik er nog heel veel zin in. De laatste weken draait het wel goed. Zo voelde ik me in Hulst nog heel sterk. In Leuven stond ik nog niet op het podium, maar het is een wedstrijd waar ik wel een goed resultaat moet kunnen rijden", weet Van der Haar. 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties