Remco Evenepoel voor eerste WorldTour-opdracht: "Grenzen verleggen, maar koers hier niet tegen Janneke en Mieke"

Redactie
| 9 reacties
Remco Evenepoel voor eerste WorldTour-opdracht: "Grenzen verleggen, maar koers hier niet tegen Janneke en Mieke"
Foto: © photonews

Zijn langverwachte debuut bij de profs kwam er in de Ronde van San Juan, maar in de UAE Tour maakt Remco Evenepoel voor het eerst zijn opwachting in een WorldTour-wedstrijd. "Ik wil eens zien wat ik waard ben."

Weinig slaap voor de Belgische youngster, want hij vloog afgelopen nacht van Belgë naar Abu Dhabi, waar hij in een hotel nabij het Yas Marina Circuit verblijft. Maar Evenepoel lag wel pas om 5 uur in zijn bed en was om 9 uur al wakker. "Normaal mochten we wat langer blijven liggen", vertelde Evenepoel bij HLN. "Maar ze begonnen hier als gekken al te racen met hun wagen, dus iedereen werd wakker."

'Niet tegen Janneke en Mieke'

De UAE Tour wordt na San Juan zijn tweede wedstrijd bij de profs. "Ik heb afgezien, maar tegelijkertijd beviel het me ook heel goed om tussen de profs te koersen. Het verliep binnen mijn verwachtingen en ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan in mijn eerste WorldTour-koers."

Heel nerveus is Evenepoel niet. "Het is niet dat ik zenuwachtig ben, maar er is wel sprake van gezonde stress. Ik koers hier niet tegen Janneke en Mieke, het niveau zal hier hoog liggen", weet de jonge renner van Deceuninck-Quick.Step. 

"Ik wil eens zien wat ik hier waard ben en ik kijk vooral uit naar de twee bergritten. Ik wil zo lang mogelijk proberen volgen, mijn grenzen verleggen en met een goed gevoel naar huis gaan. Een resultaat kleef ik daar niet op. Ik zal al tevreden zijn als ik deze wedstrijd kan uitrijden, als ik vooraan mee kan rijden bergop en we zien wel waar ik dan land. Ik wil vooral veel ervaring opdoen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties