Sterke Alexey Lutsenko straks kandidaat-winnaar in de Omloop? "Hem overtuigen dat hij in Vlaanderen rol kan spelen"
Redactie
| 0 reacties

Ploegleider Michaelsen wil Lutsenko overtuigen meer in Vlaanderen te koersen

Sterke Alexey Lutsenko straks kandidaat-winnaar in de Omloop? "Hem overtuigen dat hij in Vlaanderen rol kan spelen"
Foto: © photonews

Drie ritzeges en de eindzege in de Ronde van Oman: het was straffe kost wat Alexey Lutsenko uit zijn benen schudde. Nu is de vraag: is het enkel in deze rittenkoersen dat de Kazach zijn ei kwijt kan of kan hij zich ook tonen in het Vlaamse voorjaar?

Dat zal dan toch moeten gebeuren in de Omloop Het Nieuwsblad, want het is de enige Vlaamse koers waar hij aan deelneemt. "Na zijn opgave vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen had hij zijn buik voll van de Vlaamse wedstrijden", zegt ploegleider Lars Michaelsen in HNB. "Hij is echt gemaakt voor de kasseien, maar vindt van zichzelf dat hij meer tot zijn recht komt in wedstrijden als Amstel Gold Race of Luik-Bastenaken-Luik."

ZOALS ANDERSEN

De ploegleiding gaat er in mee. Voorlopig toch. "Dat zijn de wedstrijden waar hij dit voorjaar op gaat focussen. Het is aan ons om hem ervan te overtuigen dat hij ook in Vlaanderen een rol kan spelen. Valgren Andersen dacht ook niet dat hij gemaakt was voor Vlaanderen. Vorig jaar won hij prompt de Omloop en werd hij vierde in de Ronde van Vlaanderen."

De Belgische verzorger Gunter Bierinckx, nu aan de slag bij Roompot, geeft wat meer inkijk in wat voor type mens Lutsenko eigenlijk is. "Als mens heeft hij mij in de vijf jaar dat ik met hem heb gewerkt een heel positieve indruk nagelaten. Drie keer heb ik hem deze week gefeliciteerd voor zijn overwinning, drie keer heeft hij meteen geantwoord. Wat eigenlijk niet voor de hand ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties