Coaches zien Tim Wellens straks ook uitpakken in de klassiekers
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Van den Bosch en De Weert geloven in kansen van Wellens in klassiekers

Coaches zien Tim Wellens straks ook uitpakken in de klassiekers
Foto: © photonews

In de Ruta del Sol hebben we weer een sterke Tim Wellens aan het werk gezien. Dat hij in de zwaarste bergrit de betere klimmers niet kon volgen, dat had hij al zowat vooraf aangegeven. Maar zijn twee etappezeges spreken boekdelen. Die moeten straks een vervolg krijgen in de klassiekers.

Coach Paul Van den Bosch en performance manager Kevin De Weert nemen in Het Laatste Nieuws akte van de goede prestaties van Tim Wellens. Ze stellen vast hoe de tijdritmicrobe in de ploeg is gekropen. Daar plukt Wellens ook de vruchten van. Maar vooral zien ze toch mogelijkheden in het klassieke werk.

MEEDOEN OM TE WINNEN

"Een doorbraak in de grote klassiekers die hem liggen", benoemt Van den Bosch de volgende stap in de carrière van Wellens. "Lombardije, Waalse Pijl, Luik, Gold Race... Waar hij in het verleden al goed scoorde, maar nu echt moet kunnen meedoen om te winnen."

Op termijn is het zelfs niet uitgesloten dat Wellens op de Ronde van Vlaanderen mikt. "Op voorwaarde dan wel dat hij zijn planning aanpast", merkt De Weert op. "Zich eerder richt op Vlaanderen dan op de Ardennen. En misschien een paar jaar parcourservaring 'kweekt' in de Ronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties