De aanhouder wint: Stybar ziet het nu eindelijk eens anders uitdraaien

De aanhouder wint: Stybar ziet het nu eindelijk eens anders uitdraaien
Foto: © photonews

Als iemand het verdient, is hij het wel. Hoewel zijn inspanningen zeker niet minder waren, wou het de voorbije jaren allemaal net niet lukken voor Zdenek Stybar. In de slotrit van de Ronde van de Algarve vielen alle puzzelstukjes van toch in mekaar voor de Tsjech van Deceuninck-Quick.Step.

Het begon allemaal bij een aanval van ploegmaat Enric Mas. "Ik ben mee in de aanval gegaan, want ik wist dat het parcours op en neer ging. Dit ging het moeilijk maken voor de achtervolgers. De overwinning is de bevestiging van de goede voorbereiding die ik kende in de winter", benadrukt Stybar. "Het geeft ook een boost."

Dat kan moeilijk anders. Het is de eerste zege in bijna twee jaar in Stybar en het is ook geen toeval dat die er kwam op de Alto do Malhão. "De laatste twee jaar heb ik steeds aangevallen in deze rit. In 2018 werd ik teruggegrepen met nog een kilometer te gaan."

MET BESTE VORM NAAR KLASSIEKERS

Een heel ander scenario dus. Dat kon hij wel smaken. "Deze keer kon ik het wel afwerken. Het is een grote beloning voor mij. Het is mijn eerste overwinning van het seizoen en belooft veel goeds voor de klassiekers, waaraan ik in mijn beste vorm hoop deel te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties