Fernando Gaviria wint eerste koninklijke sprint in Abu Dhabi

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 1 reacties
Fernando Gaviria wint eerste koninklijke sprint in Abu Dhabi
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fernando Gaviria heeft de tweede rit in de UAE Tour gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was na 184 kilometer de snelste van het lot. Primoz Roglic blijft leider.

Meteen na de start reden twee duo's weg uit het peloton. De Russen Bojov en Koerjanov van Gazprom fietsten samen met de Brit Brand en de Fransman Planet van Team Novo Nordisk een maximale voorsprong van bijna 12 minuten bij elkaar. 

Waaiers

Onderweg kregen we door de stevige wind meermaals waaiervorming. Op 100 kilometer van de streep werd het peloton in stukken gescheurd. Even later werden de vier koplopers opgeslorpt door het eerste pelotonnetje. 

Nadien viel de wedstrijd opnieuw stil. Het sein voor Koerjanov en Planet om er opnieuw vanonder te muizen. De twee dappere vluchters fietsten opnieuw een voorsprong van meer dan vier minuten bij elkaar. Maar op 14 kilometer van het einde was hun liedje definitief uitgezongen. 

We kregen dus een koninklijke sprint in de straten van Abu Dhabi. Gaviria trok die sprint heel vroeg van op kop op gang, de Colombiaanse spurtbom hield ondanks de stevige kopwind goed stand. Viviani kwam heel fel opzetten maar uiteindelijk moest hij nipt de duimen leggen voor zijn voormalige ploegmaat. Caleb Ewan werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties