Greg Van Avermaet blikt vooruit op wielerseizoen: "Zonder grote zege is voorjaar niet geslaagd"
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 8 reacties

Greg Van Avermaet (CCC) blikt vooruit op wielerseizoen: "Zonder grote zege is voorjaar niet geslaagd"

Greg Van Avermaet blikt vooruit op wielerseizoen: "Zonder grote zege is voorjaar niet geslaagd"
Foto: © photonews

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet blikte zondagavond in Sportweekend vooruit op het aankomende wielervoorjaar. Zonder grote zege is zijn voorjaar naar eigen zeggen niet geslaagd.

Onze landgenoot is dit voorjaar de enige kopman bij CCC. "Het is heel leuk om te weten dat iedereen aan de start staat om mij bij te staan. Wetende dat in de finale mijn kaart wordt getrokken geeft me enorm veel motivatie", aldus Van Avermaet.

"In een voorjaar krijg je maar 5 à 6 kansen, dan wil je die allemaal optimaal benutten. Met dit team volledig in mijn dienst heb ik de mogelijkheid om al die kansen te benutten en dat schenkt vertrouwen."

Hechte groep

Hoe schat Van Avermaet de sterkte van zijn nieuwe team in? "Ik ben ervan overtuigd dat dit team even goed gewapend is voor het voorjaar als BMC. Met Van Hoecke, Van Keirsbulck en Serge Pauwels zijn er enkele sterke renners op mijn voorspraak naar het team gekomen", vertelt de ex-winnaar van Parijs Roubaix. 

Dit team is even goed gewapend voor het voorjaar als BMC

"Op papier beschikken we misschien niet over de grootste namen maar we zijn wel een heel hechte groep. Er heerst echt een goeie sfeer en dat is enorm belangrijk."

Van Avermaet wil meteen goed zijn in het openingsweekend. "Qua sfeer is de Omloop misschien wel de leukste wedstrijd na de Ronde zelf. Ik denk ook dat iedereen daar al aan 90 à 95% van zijn kunnen zit. Ik schat de wedstrijd hoog in en wil meteen goed zijn, een conditionele achterstand in de Omloop is nog maar moeilijk op te halen met het oog op wat komt."

"Ik verwacht niet dat ik de Omloop voor een derde keer ga winnen. Als ik iemand moet kiezen dan zet ik Oliver Naesen met stip op nummer 1", besluit de CCC-renner bij Sportweekend

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties