Lefevere zag 'goede beentjes' bij Remco Evenepoel

Lefevere zag 'goede beentjes' bij Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick.Step opende de UAE Tour met een zevende plaats in de ploegentijdrit. Een behoorlijk resultaat, aangezien de gebruikelijke specialisten voor die discipline er ginds niet bij zijn. De ploeg heeft natuurlijk ook nog altijd Remco Evenepoel, die zijn duit in het zakje deed.

Dat stelde Patrick Lefevere ook vast in Gazet van Antwerpen. "Hij ging goed vooruit, zijn beentjes waren goed." Lefevere is nog tot woensdag in Dubai. "Mijn vrouw zei: Waarom blijf je daar eens niet? Maar ik wil toch graag in België zijn voor het openingsweekend."

KLEIN BEETJE STRESS

Vandaag en morgen kan Lefevere de prestaties van Evenepoel wel op de voet volgen. "Ik kan nu toch met mijn eigen ogen zien hoe ons nieuw fenomeen dinsdag klimt op de Jebel Hafeet. Benieuwd hoe lang hij kan volgen als de grote jongens versnellen. Een klein beetje stress kan geen kwaad."

De neoprof reed overigens als eerste van de ploeg over de meet. "Dat was toeval", zei Evenepoel. "De afspraak was dat diegene die vanaf de dranghekken op kop zat, zolang mogelijk zou doortrekken. Dat heb ik dus gedaan." De tweede etappe is in principe voer voor spurters. "Ik hoop dat Viviani wint, want het wordt een echte koninginnensprint. Het kransje sprinters is indrukwekkend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties