Mathieu van der Poel doet belofte voor Vlaamse klassiekers

Mathieu van der Poel doet belofte voor Vlaamse klassiekers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op dag één van de Ronde van Antalya schoot hij al meteen raak. Het kan dus niet anders dan dat Mathieu van der Poel tevreden is over zijn eerste wegkoers van het seizoen. In de toekomst wil hij wel minder onnodig met de krachten gaan woekeren. Dat is ook te zien aan zijn programma.

De balans van de Ronde van Antalya is in elk geval positief. "In de eerste rit was het al bingo en met Roy Jans wonnen we ook nog de slotrit. Maar belangrijker: ik voelde me iedere dag beter en beter. In de slotetappe had ik de sterkste benen van de hele week. Maar door het zwakke deelnemersveld trek ik hier niet te veel conclusies uit", blijft van der Poel in GvA op zijn hoede.

Er volgt nu bijna een maand zonder een koers op het menu. Het lijkt atypisch voor van der Poel. "Ik moet eraan denken dat lange duurtrainingen af en toe beter zijn dan volle gas koersen. Als ik start in de Omloop, kan ik dat niet als training zien. Met Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic heb ik nog twee koersen op het programma voor de 'echte' klassiekers."

TACTISCHER DENKEN

Een meer beredeneerde aanpak dus. Die moet ook tijdens wedstrijden merkbaar zijn. "Als je in de Ronde van Vlaanderen van te ver aanvalt, rijd je jezelf gewoon de dood in. Ik zal me echt moeten inhouden en tactischer denken. Al kan het evengoed zijn dat ik zo stikkapot zal zitten dat ik niet eens meer aan aanvallen kan denken. Ik kijk ernaar uit om dat te ontdekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties