Mathieu van der Poel zag vooral één ploegmaat indruk maken: "Straf wat hij deed"

Redactie
| 3 reacties
Mathieu van der Poel zag vooral één ploegmaat indruk maken: "Straf wat hij deed"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze schelen dan wel 16 jaar, maar toch is het onderlinge respect tussen Mathieu van der Poel en Stijn Devolder groot. De tweevoudige winnaar van 'Vlaanderens Mooiste' vindt de Nederlander een klasse beter dan Wout Van Aert, Van der Poel was op zijn beurt onder de indruk van Devolder in Turkije.

Van der Poel ging in de Ronde van Antalya zijn eerste opdracht op de weg aan. Bovendien zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe ploegmaats. Ondanks de geringe tegenstand in Turkije was Van der Poel tevreden, ook over het werk van zijn ploegmaats. 

"Ik klaag zeker niet. Iedereen haalde een goed niveau, maar vooral Stijn Devolder maakte indruk", bekent Van der Poel in Het Nieuwsblad. "In de openingsrit heeft hij de hele rit op kop van het peloton gereden en de vroege vlucht haast in zijn eentje teruggehaald. Maar in de slotkilometers bleef hij nog gewoon doorvlammen. Dat was straf."

Belangrijke schakel

Devolder moest vorig jaar Wout Van Aert - uitgerekend hij - door zijn eerste voorjaar gidsen. Dit seizoen staat hem dezelfde taak bij Van der Poel te wachten. En dus wordt Devolder een belangrijke pion voor de Nederlander.

"Hij heeft nog altijd twee Ronde van Vlaanderens op zijn palmares staan, hé. Sowieso wordt hij belangrijk voor mij. Hij kent de parcoursen vanbuiten en weet vaak waar de beslissing zal vallen. Ik ben blij dat hij in mijn team zit", besluit Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties