Philipsen denkt op lange termijn in droomkoersen: "Kan zijn dat ik hier en daar klap om de oren krijg"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jasper Philipsen hoopt ooit mee te doen voor winst in Omloop en Kuurne

Philipsen denkt op lange termijn in droomkoersen: "Kan zijn dat ik hier en daar klap om de oren krijg"
Foto: © photonews

Op korte tijd heeft Jasper Philipsen al een bijzondere status verworven binnen het UAE-team. Welke andere conclusie is er mogelijk als je als jonge gast van twintig straks een vrije rol krijgt in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Daar ooit meedoen voor winst is de droom.

Het is uitkijken wat Philipsen al vermag in het Vlaamse voorjaar. "Ik weet niet of ik iets ga kunnen laten zien", overweegt hij de mogelijkheden in HLN. "In Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaxi zeker niet, dat zal te hoog gegrepen zijn. Maar in een koers als Nokere hoop ik toch mee te spelen."

ANTWOORD NA KLASSIEKERS

Het jonge talent weet goed op welk vlak hij nog het meest progressie moet maken. "Ik ga ervan uit dat ik eigenlijk nog inhoud tekortkom. Als ik in de Algarve tegen mannen als Lampaert of Valgren koers, merk ik gewoon dat die ouder zijn en meer kracht hebben. Wat gaat dat geven in de klassiekers? Het antwoord op die vraag ga ik pas kunnen geven na de klassiekers."

Is Philipsen niet te voorzichtig in zijn ambitie? De Vlaamse koersen moeten in principe helemaal zijn ding zijn. "In die koersen meedoen voor de overwinning is mijn absolute droom. Dit jaar hoop ik al een beetje te leren of dat er ooit gaat inzitten. Het kan zijn dat ik hier en daar een klap om de oren krijg, maar ik hoop ook te voelen dat het in de toekomst mogelijk is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties