Sterke ploegentijdrit doet De Plus dromen van meer: "Dat staat mooi op je palmares"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Laurens De Plus zou graag als luxeknecht Girozege van Roglic meemaken

Sterke ploegentijdrit doet De Plus dromen van meer: "Dat staat mooi op je palmares"
Foto: © photonews

Bij Jumbo-Visma lijkt Laurens De Plus een compleet nieuw elan te vinden. Onze landgenoot droeg alvast zijn steentje bij aan de zege in de ploegentijdrit in de UAE Tour, waardoor hij voorlopig beste jongere is. Het laat hem dromen van meer succes, zowel individueel als in dienst van de ploeg.

De UAE Tour is overigens pas de eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg. "Ik wilde direct presteren en was ook sterk. Ik voelde op training al dat het vooruit ging", liet hij optekenen in Gva. "Ik heb niet voor niets drie weken op de Teide gezeten, samen met Roglic. Het was daar heel sober en saai, maar je weet dat het voor een goed doel is. Ik mag de jongerentrui dragen, dat is een surplus."

Na die aanrijding op training een jaar geleden lijkt De Plus dus weer op de goede weg. "Ik heb er wel even aan gedacht, maar de miserie na dat ongeval is achter de rug. Nu heb ik de voorbereiding gehad die ik wou en sta ik er meteen. Ik had deze winter iets van: Ik kan nu eindelijk tonen wat Laurens De Plus in zijn mars heeft. Het is ook tijd."

LUXEKNECHT VAN ROGLIC IN GIRO

Het zal dit seizoen schipperen worden tussen zijn eigen kans gaan en knechten voor Roglic. "In de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik mag ik mijn kans gaan en ook na de Giro krijg ik een vrije rol. Daarvoor heb ik ook voor dit team gekozen. Maar als luxeknecht met je team een rittenkoers winnen is ook plezant. Zeker een grote ronde zoals de Giro. Dat staat mooi op je palmares."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties