Tim Merlier na absoluut pechseizoen: "Hopelijk is het volgend jaar aan iemand anders"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Tim Merlier blikt met gemengde gevoelens terug op zijn veldritseizoen

Tim Merlier na absoluut pechseizoen: "Hopelijk is het volgend jaar aan iemand anders"
Foto: © photonews

De riem kan er even - of zelfs enkele maanden - af bij de veldrijders. Tim Merlier kende een wisselvallig seizoen en blikte dus ook met gemengde gevoelens terug op de afgelopen maanden.

Merlier werd zondag zesde in de Sluitingsprijs van Oostmalle, zaterdag legde hij beslag op de zevende plek in Leuven. Maar het was een seizoen om snel te vergeten voor de renner van Creafin-Tüv Süd. Daar zaten een darmparasiet en een zware valpartij in Diegem zeker voor iets tussen. 

Parasiet en val

Dan was zijn afsluitende crossweekend toch een opsteker voor de Oost-Vlaming. "Het doet deugd om op een goede manier te kunnen afsluiten, maar zonder die parasiet en die val had het seizoen er allicht helemaal anders uitgezien", liet de renner weten bij zijn team. "Iedereen maakt wel eens zo’n jaar mee, maar hopelijk is het volgend jaar aan iemand anders."

"Aan de ene kant ben ik blij dat het seizoen erop zit. Ik heb nooit de kans gekregen om volledig te herstellen en er was ook nooit een moment om alles even rustig te laten bezinken. Anderzijds blijf ik ook op mijn honger zitten. Ik heb niet kunnen presteren zoals ik dat wilde. Gelukkig ben ik iemand die dat wel kan relativeren. Pech hoort nu eenmaal bij sport", aldus Merlier. 

De weg

Nu is er tijd voor rust, daarna gaat Merlier op de weg aan de slag. "In mei beginnen we aan het wegseizoen met een aantal kermiskoersen. Binnen een paar weken kruip ik op mijn wegfiets en zal dit seizoen wel verteerd zijn. Dan kan ik terug mijn doelen stellen op de weg."

"Vanaf mei werken we naar het BK en de Ronde van België toe. Het belangrijkste doel van de zomer wordt Halle-Ingooigem. Met een paar goede prestaties hoop ik zo met een goed gevoel naar het volgende crossseizoen toe te leven", besluit Merlier. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties