Vuurwerk verwacht in het Vlaamse voorjaar: bijna alle protagonisten pakten al een zege

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 5 reacties
Vuurwerk verwacht in het Vlaamse voorjaar: bijna alle protagonisten pakten al een zege
Foto: © photonews

Het is opvallend: bijna alle renners die hoge toppen willen scheren in de kasseiklassiekers hebben al een of meerdere zegeruikers. Krijgen we straks meteen vuurwerk in de Omloop en Kuurne?

Het Belgische openingsweekend staat voor de deur en het minste wat je kan zeggen is dat enkele protagonisten al in blakende vorm zitten. Renners die straks van de Omloop over Sanremo tot Roubaix willen scoren hebben hun kaarten al meteen op tafel gegooid.

Absolute zegekoningen zijn Alexey Lutsenko en Fernando Gaviria. De Kazak won 3 ritten plus het eindklassement in Oman. De Colombiaanse sneltrein mocht al drie keer het zegegebaar maken voor zijn nieuwe team UAE. Gaviria zet vooral zijn zinnen op Milaan Sanremo. 

Langs Belgische zijde zit het ook snor. Philippe Gilbert toonde in de Tour de la Provence met een knappe overwinning dat hij nog lang niet versleten is. Waagt Gilbert zich opnieuw aan een #StriveForFive?

Greg Van Avermaet won in Valencia voor zijn nieuwe team CCC. Wordt het een goud jaar voor Gouden Greg? En ook Sep Vanmarcke mocht voor het eerst sinds 2016 nog eens het zegegebaar maken. Wint de West-Vlaming straks eindelijk een topklassieker?

Verder toonden ook al enkele snelle mannen zich. Kristoffer Halvorsen won in Australië, Europees kampioen Matteo Trentin pakte drie zeges in Spanje en ook de snelle Fransman Christophe Laporte pakte al drie zegeruikers. Scheldeprijs-winnaar Fabio Jakobsen was dan weer de sterkste in de eerste rit in de Ronde van de Algarve.

Tot slot toonden enkele gevestigde waarden hun vroege vorm. Boasson Hagen won een tijdrit in Valencia, Dylan van Baarle pakte de eindzege in de Herald Sun Tour,  Stybar was de beste in een ritje in de Algarve en ook John Degenkolb won al een wedstrijd. Kortom: we verwachten meteen vuurwerk in het Vlaamse openingsweekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties