Voorbereidingskoers op de Tour belooft nog zwaarder te worden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ronde van Zwitserland is in 2019 niet van de poes

Voorbereidingskoers op de Tour belooft nog zwaarder te worden

Voor renners die in de zomer met ambitie naar de Tour trekken, is het van primordiaal belang om zich goed voor te bereiden. Dat kan bijvoorbeeld in de Ronde van Zwitserland. Daar voorziet men meestal wel het nodige klimwerk en dit jaar nog meer dan anders.

Het parcours voor de volgende editie van de Ronde van Zwitserland is bekendgemaakt en het belooft een heuse slijtageslag te worden. Op dag één is er nog een vlakke tijdrit, maar een dag later is het al klimmen geblazen: drie keer over de Schallenberg en de Chunderhüsl.

Vanaf de vijfde etappe zal het klassement nog meer gaan spelen met een lange klim naar Sattel en de twee dagen hierna vormen de Flumserberg en de San Gottardo het decor voor een aankomst bergop. Allemaal zeer pittig werk dus, maar slechts een voorbode voor wat komt in de laatste etappe.

KONINGINNENRIT OP SLOTDAG

Dan mag het peloton in Zwitserland naar het dak van de rittenkoers, want er zal gepasseerd worden aan de Furkapass. Met ook nog de Sustenpass en de Grimmelpass op het menu belooft het echt wel afzien te worden. De Ronde van Zwitserland telt in totaal negen etappes en duurt van 15 tot en met 23 juni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties