Deceuninck-Quick.Step stoomt verder door: hun 15 overwinningen dit seizoen op een rijtje
Redactie
| 1 reacties

Belgische wielerploeg rijgt overwinningen aan elkaar maar Belgische bijdrage is bijzonder klein

Deceuninck-Quick.Step stoomt verder door: hun 15 overwinningen dit seizoen op een rijtje
Foto: © photonews

Wie dacht dat Deceuninck-Quick.Step verzwakt was in het tussenseizoen is bedrogen uitgekomen. De troepen van Patrick Lefevere scoren haast een perfect rapport: een overzicht van al hun overwinningen dit seizoen.

Dit weekend pakte Julian Alaphilippe in zijn eerste deelname de zege in de Strade Bianche. Voor de Belgische wielerformatie Deceuninck-Quick.Step was het al de 15de zege van het seizoen. Een overzicht van alle overwinningen van de blauwe garde dit seizoen. 

1. Etappe 1 Tour Down Under (Elia Viviani)

De Italiaan schoot meteen raak in Australië. Hij gaf er onder meer Jasper Philipsen en Peter Sagan het nakijken. 

2. Cadel Evans Great Ocean Race (Elia Viviani)

Ook het tweede succes werd op Australische bodem geboekt door opnieuw Elia Viviani. De sprinter zat al snel in topvorm. 

3 en 4. Etappe 2 & 3 Vuelta San Juan (Julian Alaphilippe)

Een van de auteurs van het succesverhaal van Deceuninck-Quick.Step is Julian Alaphilippe. De Fransman toonde zijn hoogvorm al vroeg in het seizoen op Zuid-Amerikaanse bodem. 

5, 6 en 7. Etappe 2, 4 & 5 Ronde van Colombia (Alvaro Hodeg, Bob Jungels en Julian Alaphilippe)

Net als in Argentinië scoorden de troepen van Lefevere ook erg goed in Colombia. Ze kaapten er maar liefst drie ritten weg. Hodeg toonde zijn snelle benen, Jungels en Alaphilippe bevestigden hun goeie vorm. 

8. Etappe 3 Tour de la Provence (Philippe Gilbert)

Opvallend: het enige Belgische succes van de Belgische formatie kwam van de hand van Philippe Gilbert. De ervaren Ardennees kaapte de derde rit van de Tour de la Provence weg. 

9 en 10. Etappe 1 & 5 Volta ao Algarve (Fabio Jakobsen en Zdenek Stybar)

Ook in de Ronde van de Algarve boekte het wielerteam twee successen. De snelle Jakobsen won de eerste etappe, Stybar schreef de slotrit op zijn naam. 

11. Etappe 5 UAE Tour (Elia Viviani)

In de gloednieuwe UAE Tour was het opnieuw Viviani die Deceuninck-Quick.Step een zege bezorgde. De Italiaan won er een prestigesprintje van ex-Quick.Steppers Fernando Gaviria en Marcel Kittel. 

12 & 13. Het Belgische openingsweekend (Zdenek Stybar en Bob Jungels)

De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne werden een prooi voor het team van Patrick Lefevere. Een historische prestatie want het was al van in de jaren 80 geleden dat een team nog eens beide wedstrijden in hetzelfde weekend won. Zdenek Stybar en Bob Jungels klaarden de klus. 

14. GP Samyn (Florian Sénéchal)

Als de Vlaamse openingswedstrijden voor Quick.Step waren dan kon ook de eerste wedstrijd onder de taalgrens niet achterwege blijven. Met Florian Sénéchal won iemand uit het zogenaamde 'middenveld' van de blauwe brigade. 

15. Strade Bianche (Julian Alaphilippe)

Voor Alaphilippe was het zijn eerste kennismaking met de jonge Toscaanse klassieker. Het weerhield hem er niet van om meteen met de zege aan de haal te gaan. De teller staat daardoor al op 15 overwinningen bij Deceuninck-Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties