Dylan Groenewegen pakt tweede zege op rij na razendsnelle etappe, Gilbert knap mee op het podium
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 6 reacties

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) toont zijn klasse na fantastisch waaierspektakel

Dylan Groenewegen pakt tweede zege op rij na razendsnelle etappe, Gilbert knap mee op het podium
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. De wind speelde andermaal een grote rol. Al snel werd de boel op kant getrokken en het peloton in waaiers verdeeld.

Al kort na de start trok Deceuninck-Quick.Step het peloton in waaiers. Een pelotonnetje van dik 15 man sterk koos het hazenpad, leider Groenewegen had de boot gemist. Uiteindelijk kwam alles wel weer samen. 

Arrivederci

Na verloop van tijd werd de boel opnieuw op de kant getrokken. Fabio Aru miste net als in rit 1 de juiste waaier en kan het eindklassement nu al vergeten. Onderweg verloren we ook nog de Fransman Warren Barguil na een valpartij. 

Deceuninck-Quick.Step miste een van de slagen en moest achtervolgen. Dat resulteerde in een ongezien hoog gemiddelde: 54,8 in het tweede wedstrijduur. Meer dan 51 kilometer per uur over de hele wedstrijd, waanzin. 

Waaiers, waaiers en nog eens waaiers

Uiteindelijk kwamen de twee eerste waaiers, met de blauwe brigade, bij elkaar. Snelle man Fabio Jakobsen bleek wel nog te groen achter de oren om de strijd te overleven. In het slot van de race moest ook Kittel de rol lossen, net als Dylan Teuns waaide hij weg uit de kop van de koers.

Uiteindelijk werd de boel nog eens in stukken getrokken. Met een elitegroepje van acht renners stormden we richting finish. Trentin, Kwiatkowski, Luis Leon Sanchez, Bernal, Rowe, Gilbert, Garcia Cortina en leider Groenewegen maakten onder elkaar uit wie de zege mocht pakken. 

Er bleek geen maat te staan op Dylan Groenewegen. De Nederlander pakte zijn tweede rit op rij en blijft uiteraard nog steeds leider. De gele trui kon Garcia Cortina en Gilbert uiteindelijk zonder al te veel moeite afhouden. Michal KwiatkowskiEgan Bernal en ex-winnaar Luis Leon Sanchez deden een uitstekende zaak in de strijd om de eindzege. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties