Campenaerts kijkt uit naar eerste wedstrijdkilometers: "We zijn sterker geworden op dat vlak"

Campenaerts kijkt uit naar eerste wedstrijdkilometers: "We zijn sterker geworden op dat vlak"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgende maand is het tijd voor zijn fameuze werelduurrecordpoging, maar Victor Campenaerts maakt zich momenteel klaar om eindelijk zijn eerste wedstrijd van 2019 te gaan rijden. Dat moet gebeuren in Tirreno-Adriatico. Onder meer in de ploegentijdrit wil hij zijn steentje bijdragen.

Zijn hoogtestage in Namibië kan maar beter wat opgeleverd hebben. "Ik heb deze Tirreno nodig om nog wat beter te worden", zegt Campenaerts toch nog aan Sporza. "Maar pas op, ik zal hier geen zotte dingen doen. Het is fijn om weer bij het team te zijn. Ik voel me goed en kijk uit naar de Tirreno, die begint met een ploegentijdrit."

Ik denk dat we op een superdag mogen dromen van top vijf 

Wat zijn op die eerste dag de ambities van Lotto? "We willen het beter doen dan vorig jaar, toen het team 16de werd. De ploegentijdrit is nog altijd niet onze specialiteit, maar we zijn wel sterker geworden op dat vlak. We hebben er met het team hard op getraind, Kevin De Weert heeft daar ook veel tijd in gestoken. Ik denk dat we op een superdag mogen dromen van top vijf."

Eind deze maand reist Cami dan al naar Mexico. Met zijn werelduurrecordpoging in het achterhoofd is het zaak om valpartijen te vermijden. "Ik weet dat aan een koers risico's verbonden zijn. Ik hoop dat ik niet val. Ik ben niet echt een lefgozer en het zou wel eens kunnen dat ik wat sneller in de remmen knijp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties