Wanty-Gobert vaardigt vier Belgen af voor start van regionaal wielercircuit

Wanty-Gobert met vier Belgen van start in Wanzeel Koerse

Wanty-Gobert vaardigt vier Belgen af voor start van regionaal wielercircuit
Foto: © photonews

De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré is dan misschien niet doorgegaan, maar woensdag kunnen de renners van Wanty-Gobert zich wel weer tonen in eigen land. Dan komt immers ook het regionale seizoen op gang, met de eerste Belgische kermiskoers dit jaar in Wanzele.

Dat is wel niet zomaar een kermiskoers, want profrenners zullen in Wanzele weer het beste van zichzelf geven. In mei zijn overigens de vrouwen elite ginds aan zet. Voor de mannen is het de 39ste keer dat ze daar zijn uitgenodigd, de vrouwenkoers gaat voor de vierde maal door.

BAUGNIES ALS KOPMAN?

Het zijn opnieuw de Wielervrienden Wanzele die ook dit jaar Wanzeel Koerse organiseren. Voor Wanty-Gobert is het een kans om zijn renners eens in het daglicht te stellen en het stuurt dan ook een sterke selectie. Onder meer Jérôme Baugnies is van de partij en hij wordt nog vergezeld door drie andere landgenoten: Alfdan De Decker, Ludwig De Winter en Boris Vallée.

Om de selectie compleet te maken - de ploeg gaat immers met zes renners van start - is de keuze voor de laatste plaatsjes gevallen op twee Nederlanders. Ook Wesley Kreder en Marco Minnaard verschijnen aan de start in de eerste koers van het regionale circuit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties