Aangenaam koersen volgens Oliver Naesen: "Voel me zelfs nog beter dan vorig jaar"
Redactie
| 7 reacties

Oliver Naesen tevreden over het gevoel in Parijs-Nice

Aangenaam koersen volgens Oliver Naesen: "Voel me zelfs nog beter dan vorig jaar"
Foto: © photonews

Oliver Naesen heeft slechts één taak in Parijs-Nice: Romain Bardet beschermen en uit de problemen houden. Dat lukt voorlopig goed.

Naesen vervult zijn taak zoals verwacht met verve. "Vechten tegen de wind, de hele boel die uiteen spat: dan voel ik me in mijn sas", vertelt Naesen in HLN. "Romain was een dankbare kopman om voor te werken. Hij volgde vlotjes, liet zich niet op de kant zetten. Zelfs toen ik in kleine gaatjes dook waarvan ik dacht 'oei, nu ben ik hem kwijt', bleef hij aan het wiel kleven."

"Zijn tijdrit, teer punt toch, was beter dan verwacht. Hij en ook Tony Gallopin hielden de schade beperkt. Ze staan nog steeds met twee in de top twaalf. Maar Parijs-Nice zullen ze niet winnen. Aan Kwiatkowski en Bernal zal weinig te doen zijn."

'Pakske' verbeteren

Voor Naesen staat Parijs-Nice natuurlijk ook in het teken van de Vlaamse klassiekers. "Een koers waarin je je nog eens lekker moe kan maken. Ideaal om een pakske te verbeteren", vervolgt hij. "In het slotweekend ga ik mezelf nog een keer uit de haak sleuren. En probeer ik mijn top 20-plaats veilig te stellen."

"Ik voel me goed. Nóg beter dan vorig jaar zelfs. Alles gaat gelijk vanzelf. Vlotter, automatischer, meer 'naturel'. Ik moet niet zo liggen vechten. Zo is het echt aangenaam koersen", besluit de voormalig Belgische kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties