Lutsenko lijkt de pechvogel van de dag te worden, maar wint na prangende sprint toch rit in Tirreno-Adriatico

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Lutsenko lijkt de pechvogel van de dag te worden, maar wint na prangende sprint toch rit in Tirreno-Adriatico
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alexey Lutsenko heeft de vierde rit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Astana-renner kwam op goed 2 kilometer van de streep nog ten val, maar maakte het later af in een sprint met vier.

De vierde etappe in deze Tirreno-Adriatico was een lastige met heel wat klimmetjes. Een grote groep vluchters zag het best wel zitten en ging ervandoor. Onder meer onze landgenoten Jasper Stuyven en Jenthe Biermans kregen een goede 10 minuten bonus van het peloton, waar de mannen van Jumbo-Visma controleerden voor Primoz Roglic. 

Het was Alexey Lutsenko die op 35 kilometer van de streep zijn kans schoon zag. De Kazach kreeg een mooie bonus, die ondanks een valpartij behouden bleef. Daarachter probeerden Roglic en Yates erbij te komen, Fuglsang zat als ploegmaat van Lutsenko in een zetel. 

Twee valpartijen

De Kazach leek met een kleine bonus op weg naar de zege, maar het ging een tweede keer mis. Lutsenko kwam opnieuw ten val, waardoor het drietal in de laatste kilometers de aansluiting maakte. 

Roglic hield het tempo hoog om tijd te pakken op enkele concurrenten. De sprint kwam was laat op gang en het was Lutsenko die ondanks alle tegenslag zijn voorwiel als eerste over de meet gooide. Roglic werd tweede, Yates derde. Tiesj Benoot was de eerste Belg op een achtste plek. De leidstrui blijft dan weer bij Yates. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties