Met groenetruidrager alweer tweevoudig ritwinnaar naar huis, wel positieve signalen van bolletjesman De Gendt
Redactie
| 1 reacties

Sam Bennett geeft op in voorlaatste rit Parijs-Nice

Met groenetruidrager alweer tweevoudig ritwinnaar naar huis, wel positieve signalen van bolletjesman De Gendt
Foto: © photonews

Aan het eind van de dag gaat de groene trui weer van schouders veranderen in Parijs-Nice. Sam Bennett heeft de Franse rittenkoers inmiddels verlaten. De leider in het puntenklassement hield het in de voorlaatste rit amper een uurtje vol. De Gendt doet intussen wel goede zaakjes voor zijn trui.

Met de exit van Dylan Groenewegen had er eerder al een renner met twee ritzeges achter zijn naam de wedstrijd verlaten. Sam Bennett volgt zijn spoor. Er was zo'n uur en een kwartier gekoerst in de etappe naar de Col du Turini toen de melding binnen liep over de opgave van de Ier.

De sprinter van Bora-Hansgrohe heeft in deze Parijs-Nice hoe dan ook mooie dingen laten zien. In Moulins-Yzeure hield hij knap Ewan en Jakobsen af en in Brignoles spurtte hij vanuit een kansloze positie als een ware TGV Démare nog voorbij. De groene trui gaat Bennett dus niet mee naar huis nemen. Meer dan waarschijnlijk gaat de puntentrui naar Kwiatkowski.

DE GENDT OPNIEUW IN ONTSNAPPING

De koninginnenrit in Parijs-Nice is er niet voor iedereen teveel aan. Thomas De Gendt was mee toen er een ruime kopgroep van 39 man ontstond. Zo maakt hij kans om zijn bolletjestrui te behouden. Op de Côte de Gattières kwam hij alvast als eerste boven. Dat deed hij later nog eens fijntjes over op de Côte de Bourdon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties