Nummer 17 voor Deceuninck-Quick.Step: "Deze zege is belangrijk in mijn opbouw naar Milaan-Sanremo"
Redactie
| 4 reacties

Elia Viviani blij met ritzege in Tirreno-Adriatico

Nummer 17 voor Deceuninck-Quick.Step: "Deze zege is belangrijk in mijn opbouw naar Milaan-Sanremo"
Foto: © photonews

Bij Deceuninck-Quick.Step lijken ze opnieuw op de goede weg te zijn om zegekoning van het seizoen te worden. Elia Viviani schoot vrijdag raak in de derde etappe van de Tirreno-Adriatico, goed voor nummer 17 van de Belgische WorldTour-ploeg.

Viviani gaf vrijdag Peter Sagan en Fernando Gaviria het nakijken. Zijn vierde zege van het seizoen al. "Ik ben erg blij met deze zege en de goede vorm", vertelde de Italiaanse kampioen na afloop. "Deze zege is belangrijk in mijn opbouw naar Milaan-Sanremo."

"Niet alleen qua vertrouwen, maar ook omdat ik in Italië win in de kampioenstrui. Het is een eer om die om mijn schouders te dragen. Daar geniet ik van elk moment en wil ik de fans reden tot juichen geven wanneer ze komen kijken."

Ploegmaats

De Italiaan deelde na afloop nog een pluim uit aan zijn ploegmaats. "De jongens deden geweldig werk. We bleven kalm ondanks de grote voorsprong van de vluchters. De lastige finish maakte het chaotisch. Sagan kwam als eerste door de laatste bocht, maar ik zat perfect gepositioneerd dankzij Styby. Met een krachtige sprint kon ik mijn mooie start van het seizoen een vervolg geven", besluit Viviani

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties