Sloveen tankt opnieuw vertrouwen met tweede plek: "Ik ga er alles aan doen om deze Tirreno te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sloveen tankt opnieuw vertrouwen met tweede plek: "Ik ga er alles aan doen om deze Tirreno te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic liet opnieuw een goede indruk na in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico. De klassementsman van Jumbo-Visma moest alleen Alexey Lutsenko na een sprint voor zich dulden

Op de slotklim trok Roglic zelf in de aanval. Met succes, want hij kwam samen met leider Yates en Fuglsang nog bij leider en latere winnaar Lutsenko. "Het was een lange, zware etappe", vertelde Roglic na afoop bij zijn team. "Natuurlijk wil je altijd winnen, maar tweede is ook niet slecht."

"Ik doe goede zaken voor mijn klassement en neem kostbare tijd op veel concurrenten. Je moet natuurlijk blijven waken voor een mindere dag. Maar mijn vorm is goed en ik ga er alles aan doen om deze Tirreno te winnen. De ploeg is heel sterk en iedereen doet zijn werk perfect."

Overschot

Ook bij Jumbo-Visma reageerden ze tevreden. "Wat Primoz vandaag liet zien, is heel erg sterk", aldus ploegleider Addy Engels. "Als je ziet hoe hij die aanval plaatst, betekent dat dat hij nog overschot had. Primoz is dik in orde en weet wanneer hij zijn inspanningen moet plaatsen. We staan er goed voor."

Enige minpuntje voor de Nederlandse ploeg was het uitvallen van Koen Bouwman. Tony Martin en Laurens De Plus kwamen dan weer ten val, maar konden de rit wel uitrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties