"Eerste WorldTour-zege in een tijdrit moet Campenaerts een boost geven richting Mexico"

Redactie
| 0 reacties
"Eerste WorldTour-zege in een tijdrit moet Campenaerts een boost geven richting Mexico"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn tijdritzege in de Tirreno-Adriatico lijkt Victor Campenaerts helemaar klaar voor zijn aanval op het werelduurrecord. Bij Lotto Soudal zien ze het allemaal graag gebeuren met het oog op Mexico.

Campenaerts bereidde zich twee maanden lang in Namibië voor op zijn wereldurrecordpoging. "Het was wat afwachten hoe hij teruggekeerd was, maar in de ploegentijdrit was al snel duidelijk dat hij heel goed was", zegt performance manager Kevin De Weert. "Toch betekent dat niet dat je ook die individuele tijdrit zomaar wint. Maar Victor was echt dik in orde vandaag en zijn eerste WorldTour-zege in een tijdrit moet hem een boost geven richting Mexico."

Vanaf nu staat alles dus in het teken van Mexico. "Victor neemt nu eerst een weekje rust en op 22 maart hebben we nog een test gepland in Roubaix, om de laatste zaken te finetunen. Op 27 maart reist hij dan af naar Mexico", vervolgt De Weert bij Sporza

Alles geregeld

Ter plaatse wordt alles geregeld voor de in Herent wonende hardrijder. "We hebben een huis gehuurd en de staf vertrekt al een dag eerder om alles klaar te zetten voor Victor, zodat hij minimale last ondervindt. We proberen er alles aan te doen zodat Victor zijn recordpoging in ideale omstandigheden kan voorbereiden."

"De eerste 10 dagen reist zijn trainer ook mee. Hij kent Victor door en door. Samen kunnen ze wennen aan de omstandigheden en de juiste versnellingen zoeken, het wetenschappelijke werk. Daarna neem ik het mentale aspect voor mijn rekening, om Victor te motiveren en te coachen. We hebben echt een heel goed team rond hem", besluit de ex-bondscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties