Deceuninck-Quick.Step verlaat Tirreno-Adriatico met knappe hattrick: "Het laat nog maar eens zien hoe we als team rijden"
Redactie
| 2 reacties

Julian Alaphilippe en Elia Viviani met vertrouwen naar Milaan-Sanremo na geslaagde Tirreno-Adriatico

Deceuninck-Quick.Step verlaat Tirreno-Adriatico met knappe hattrick: "Het laat nog maar eens zien hoe we als team rijden"
Foto: © photonews

En of ze bij Deceuninck-Quick.Step klaar zijn voor Milaan-Sanremo. Kopmannen Julian Alaphilippe en Elia Viviani kenden een geslaagde generale repetitie met twee ritzeges voor 'Loulou' en een triomf voor de Italiaanse kampioen.

Alaphilippe klopte Greg Van Avermaet in de eerste rit in lijn en won bovendien de voorlaatste etappe in een sprint. "Het was een prachtige week voor ons en we kunnen tevreden zijn", vertelt de Fransman bij zijn ploeg. "Mijn twee ritzeges en mijn top 10-plaats is een mooie voortzetting van mijn goede seizoenstart."

"Tot dusver heb ik in elke koers gewonnen waarin ik gestart ben. Dat geeft natuurlijk vertrouwen voor zaterdag, maar wellicht nog belangrijker laat het nog maar eens zien hoe we elke keer als team rijden. Die unieke Wolfpack-spirit heeft ons al veel zeges opgeleverd dit seizoen", klinkt het. 

'Missie geslaagd'

Ook Viviani tankte vertrouwen met het oog op 'La Primavera'. Zijn vierde zege op WorldTour-niveau dit seizoen is een feit. "Ik kwam hier voor een ritzege, die missie is geslaagd. Ik weet niet of ik ooit nog de kans krijg om de Italiaanse kampioenentrui te dragen, dus ik probeer van elk moment te genieten", vertelt hij.

"Daarom is die zege hier zo belangrijk. We beleefden een prachtige week hier in de Tirreno, met een fantastische teameffort, en demonstreerden opnieuw dat we kunnen koersen onder druk. Dit is de beste manier om richting Milano-Sanremo te gaan", besluit Viviani vastberaden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties