Michel Wuyts analyseert de overname van Team Sky en staat niet meteen te springen

Michel Wuyts analyseert de overname van Team Sky en staat niet meteen te springen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De renners van Team Sky mogen op hun beide oren slapen: ze hebben nog een mooie toekomst voor zich en kunnen wellicht grotendeels samen blijven, nu Ineos bereid is tot een overname. Michel Wuyts ziet het met lede ogen aan. Hij denkt dat de dominantie van de ploeg minstens even groot zal blijven.

"Als ik lees dat het budget opgetrokken wordt van 41 miloen naar 47 miljoen euro, ga ik ervan uit dat dat klopt. Dat is wat mij betreft een domper op de toekomst", zegt Wuyts aan Sporza. "Ik had gedacht dat Sky gedownsized zou worden en de vedetten verspreid zouden geraken over andere ploegen. Niet dus."

SCOUTINGSAPPARAAT UITDIEPEN

Wuyts vreest voor een saaie Tour de volgende jaren. "De Tour van de komende vijf jaar zal er niet anders uitzien dan de Tour van de vorige vijf jaar. Met dus de dominantie van Sky en de inertie in de vlakke etappes." En aan wat gaan ze de verhoging van het budget dan besteden? "Ik ga ervan uit dat ze hun scoutingsapparaat zullen uitdiepen. Misschien zullen ze meer prospectie doen in Azië of Afrika."

Een nieuwe hoofdsponsor vinden leek voor Brailsford wel een eitje terwijl Lefevere er zo voor moest zwoegen. "De sponsors van Lefevere zijn altijd geïnteresseerd geweest in Europa. Sky en opvolger INEOS zullen ook over de oceanen gaan. Dat is een andere dimensie. Hun lijn tussen goed en kwaad is wel een beetje grijs geworden door enkele affaires, maar Sky is een winnend team gebleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties