Caleb Ewan staat voor zijn grootste doel van het jaar: "Dat is exact wat Milaan-Sanremo moeilijk maakt om te winnen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Ewan ziet ook dit jaar weer heel wat kanshebbers in Milaan-Sanremo

Caleb Ewan staat voor zijn grootste doel van het jaar: "Dat is exact wat Milaan-Sanremo moeilijk maakt om te winnen"
Foto: © photonews

Als er één grote wedstrijd is die Caleb Ewan kan winnen, dan is het wel Milaan-Sanremo. Het is één van de redenen waarom Lotto de Australiër heeft binnengehaald. Zaterdag moet blijken of de sprinter ook kan 'leveren'. Hij ziet alvast weer heel wat kanshebbers op de zege.

Een gebrek aan parcourskennis is er zeker niet. "Er staan volgens mij heel wat teams aan de start die de wedstrijd willen controleren, dus hoop ik om met een uitgedund peloton richting de meet te gaan en op de Via Roma te kunnen sprinten voor de zege. Dat ik in de buurt van Sanremo woon, kan in mijn voordeel spelen. Het is altijd leuk om in een relatief vertrouwde omgeving te koersen."

IDEAAL SCENARIO

Ewan hecht wel belang aan de weersomstandigheden. "Momenteel wordt er rugwind langs de kust voorspeld, wat niet ideaal is voor sprinters. Dat kan voor een hoger tempo op de beklimmingen zorgen en kan ook een agressief koersverloop in de hand werken." Het is hopen op een goede ontwikkeling. "In een ideaal scenario heb ik op de Poggio één of twee ploegmaats die me in goede positie naar de sprint brengen."

Het kan zaterdag alle kanten uitgaan. "Er zijn heel wat kanshebbers en dat is exact wat Milaan-Sanremo zo moeilijk maakt om te winnen. Enerzijds heb je de punchers, zoals Alaphilippe. Als hij aanvalt op de Poggio, wordt het een lastige finale. Anderzijds zijn er sprinters zoals Viviani en Gaviria, maar ook met Peter Sagan ben je nooit klaar."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties