Ex-winnaar Milaan-Sanremo doet voor het eerst in tien jaar niet mee, Bouhanni ondanks val in Nokere wel van de partij

Ex-winnaar Milaan-Sanremo doet voor het eerst in tien jaar niet mee, Bouhanni ondanks val in Nokere wel van de partij
Foto: © photonews

Het moet toch een kleine schok zijn voor de organisatoren van Milaan-Sanremo: ze krijgen de winnaar van 2009 dit jaar niet op hun erelijst. Mark Cavendish, toen nog bij Columbia High Road, won destijds La Primavera. Dit jaar geraakt hij niet klaar voor de koers.

Cavendish blinkt dan ook uit in afwezigheid in de selectie van Dimension Data. Sinds 2009 had de Britse sprinter elk jaar aan de start gestaan van Milaan-Sanremo. Dat zal dit jaar anders zijn. Zijn ploeg rekent op de snelle benen van Giacomo Nizzolo. 

Ondanks dat hij in het verleden telkens present tekende, komt het wegblijven van Cav niet als een volslagen verrassing. Ook dit jaar is hij vooralsnog niet in goede doen. In Parijs-Nice moest hij al snel afstappen. Vorig jaar kwam Cavendish in het eerste Monument van het jaar overigens zwaar ten val.

BOUHANNI ZATERDAG GEWOON MEDEKOPMAN

Wie wel zal starten, is Nacer Bouhanni. Dat is dan misschien wel weer een verrassing of toch dat het nieuws zo snel komt. De Fransman viel in de finale van Nokere Koerse. Hij greep naar zijn schouder, maar net als bij van der Poel viel de schade nog mee. Bouhanni is zaterdag samen met Laporte kopman bij Cofidis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties