Jan Bakelants haalt uit na nieuwe dopingzaak: "Ik wil me niet verantwoorden voor die twee klojo's"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Jan Bakelants haalt uit na nieuwe dopingzaak: "Ik wil me niet verantwoorden voor die twee klojo's"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants was gisteren één van de gasten in Extra Time Koers. En dat de Kempenaar geen blad voor de mond neemt, werd nogmaals duidelijk toen hem gevraagd werd naar 'Operatie Aderlass'.

Enkele weken geleden kwam er een nieuwe dopingzaak aan het licht toen de Oostenrijkse langlaufer Max Hauke betrapt werd met een bloedtransfusie. Met Stefan Denifl en Georg Preidler liepen er ook al twee wielrenners tegen de dopinglamp. 

Bakelants zelf zit verveeld met de nieuwe dopingzaak. "Ik word er ongemakkelijk van dat dit nog altijd kan", klinkt het. "Na Operatie Puerto en het bloedpaspoort had ik niet gedacht dat er nog jongens waren die zich daarmee inlieten. Ik weet dat de zaak nu nog heel klein is, want wie zijn Preidler en Denifl. Preidler die heeft vorig jaar eens rap gereden in de Ronde van Polen en dat was meteen ook de enige keer in zijn leven."

'Slag in gezicht als zaak groter wordt'

"Toch wil ik weten of er nog andere jongens bij betrokken zijn. Dat er nog twijfel kan zijn, zit me niet goed. Als deze zaak nog groter wordt, zou dat echt een slag in mijn gezicht zijn."

Bakelants hoopt dat alle info over de zaak bekend wordt. "Ik wil de onderste steen boven hebben. Er moet een goed onderzoek komen. Ik wil dat het duidelijk wordt of er nog iemand in betrokken is. En als er niemand anders is, dat het dan ook gezegd wordt. Ik wil me niet verantwoorden voor die twee klojo's", besluit de Sunweb-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties