Lefevere verklaart uitgangspunt van Deceuninck-Quick.Step in Sanremo: "Zo werkt het natuurlijk ook niet"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lefevere geeft aan dat Deceuninck niet met zes kopmannen start in Primavera

Lefevere verklaart uitgangspunt van Deceuninck-Quick.Step in Sanremo: "Zo werkt het natuurlijk ook niet"
Foto: © photonews

De sterke figuren van de andere grote ploegen zouden ongetwijfeld graag in de positie van Patrick Lefevere zitten in aanloop naar Milaan-Sanremo. Gezien zijn brede waaier aan opties. Zijn ploeg lijkt alleen maar kopmannen te hebben, maar dat spreekt Lefevere toch enigszins tegen.

"Sommigen zeggen dat we met 1 knecht en 6 kopmannen aan de start komen, maar zo werkt het natuurlijk ook niet. Al hebben we wel verschillende kaarten die we kunnen uitspelen", ontkent Lefevere zijn luxesituatie bij Sporza niet. Deceuninck heeft met Alaphilippe dé man in vorm. "Hij wordt elk jaar sterker."

Heeft de Fransman dan toch een streepje voor op zijn ploegmaats? "Onze tactiek kan heel simpel zijn: als Alaphilippe niet weg is voor de Via Roma, dan zetten we alles op een sprint met Viviani." En Gilbert dan? "Ik denk dat Philippe goed is, maar hij is met de jaren meer een diesel geworden. Ik denk dat voor hem alle puzzelstukjes in mekaar moeten vallen."

TEST VAN SAGAN

Daarmee is Phil zelfs niet de enige joker in de ploeg, want wat met Stybar? "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt. Hij heeft hier geen leidersfunctie, maar kan wel winnen." Wat de concurrentie betreft, houdt Lefevere nog altijd rekening met Sagan. "Ik heb hem in de Tirreno op verschillende manieren zien sprinten. Volgens mij was dat een test."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties