Lefevere ziet ook keerzijde medaille door aandacht voor Evenepoel: "Ik merk jaloezie in het peloton"

Redactie
| 7 reacties
Lefevere ziet ook keerzijde medaille door aandacht voor Evenepoel: "Ik merk jaloezie in het peloton"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle aandacht ging voor de start van Nokere Koerse naar één man: Remco Evenepoel. Hoewel, bijna alle aandacht, want met Mathieu van der Poel had de organisatie van de semi-klassieker nog een serieuze troef om mee te pronken.

De mensenmassa die aandrong om een glimp van Evenepoel op te vangen. Het leek wel of Tom Boonen terug was in het peloton. "Die vergelijking klopt niet", weerlegde Lefere in HLN. "Dit is erger. In de eerste jaren werd Boonen met rust gelaten."

"Pas toen hij grote koersen begon te winnen, is de hype losgebarsten. Hij was toen al 25. Remco is 19 en heeft nog geen koers gereden. En toch wordt hij al overweldigd", aldus de teammanager van Deceuninck-Quick.Step. 

Jaloezie

Maar Lefevere zegt dat er ook al snel sprake is van jaloezie. "Wij gaan het als ploeg niet tegenhouden dat er zoveel aandacht en pers voor Evenepoel komt, maar ik merk wel jaloezie in het peloton."

"Die zien vijftig journalisten opdagen voor een jongen die nog niks bewezen heeft. Dat steekt. Als Remco versnelde, zat er meteen vier man in zijn wiel en geen één wilde overnemen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties