Mathieu van der Poel richt zich na zijn val volop op Vlaanderens Mooiste: "Dat verbaasde me"

Van der Poel heeft heel wat ontdekt tijdens verkenning Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel richt zich na zijn val volop op Vlaanderens Mooiste: "Dat verbaasde me"
Foto: © photonews

De opluchting bij Corendon-Circus moet groot geweest zijn bij het zien van Mathieu van der Poel tijdens de verkenning van de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander fietste weer rond als vanouds, alsof hij niet een dag eerder zwaar ten val was gekomen. Het was voor van der Poel een leerrijke dag.

Op een persconferentie na de verkenning werd uiteraard in de eerste plaats gepeild naar zijn toestand. "Door rond te rollen na mijn val, voelde ik overal stijfheid. De eerste minuten na de val deden wel pijn. Normaal probeer ik onmiddellijk recht te staan, maar dat was niet mogelijk. Nadien voelde ik wel snel dat het allemaal wel meeviel."

De verkenning van de Ronde op zich was voor van der Poel erg nuttig. "Ik heb het één en ander opgestoken en dat zal ook in mijn hoofd blijven hangen. De Paterberg en de Oude Kwaremont ken ik van bij de jeugd. De Koppenberg ken ik natuurlijk van de cross. Heel wat andere stroken en hellingen ken ik enkel van televisie. Het stuk na de Koppenberg was pittig, dat verbaasde me."

REKENEN OP STEUN DEVOLDER

Wat mogen we nu eigenlijk van hem verwachten in de Ronde van Vlaanderen? "In een klassieker zijn twee dingen van belang: goede benen en positionering. Stijn Devolder vertolkt een belangrijke rol. Hij zit in goede condtie en zal me lang kunnen bijstaan. Het zou fijn zijn om een resultaat te rijden, maar ik besef dat ik de lat niet te hoog mag leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties