Missie geslaagd voor Remco Evenepoel in Nokere Koerse: "Het begon me toch wat te enerveren"
Redactie
| 8 reacties

Remco Evenepoel blij met geslaagde test in Nokere Koerse

Missie geslaagd voor Remco Evenepoel in Nokere Koerse: "Het begon me toch wat te enerveren"
Foto: © photonews

Voor de start van Nokere Koerse was er een mensenzee aan de blauwe bus van Deceuninck-Quick.Step. Iedereen wilde een glimp opvangen van toptalent Remco Evenepoel voor zijn eerste profkoers op Belgische bodem. Na afloop was de Vlaams-Brabander tevreden.

Het was voor de start drummen om tot bij Evenepoel te komen. "Die drukte is toch wat overdreven", zei Evenepoel nog voor de start. "Ik probeer er rustig onder te blijven en te focussen op de koers."

Uiteindelijk kwam Evenepoel als 57e over de meet. Op een dikke minuut van winnaar Cees Bol. "Ik zag die valpartij in de spurt gebeuren en ben gestopt om te checken of er een ploegmaat bij betrokken was. Bij een aankomst als deze, met een S-bocht in de laatste honderd meters, kan het bijna niet anders dan dat er wordt gevallen", citeert Het Nieuwsblad het Belgische talent. 

Al was er slechts één doel voor Evenepoel in Nokere Koerse: bijleren. "Het gevoel was goed, de stage in Tenerife heb ik prima verteerd. Dat ik niet gevallen ben, wil ik niet meteen een prestatie noemen. Eigenlijk ben ik gewoon blij dat ik heb kunnen tonen dat ik in een peloton kan rijden. Het begon me toch wat te enerveren dat mensen er blijkbaar van uitgingen dat ik dat niet goed kon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties