Na de valpartij van Mathieu van der Poel: "We zijn hier aan een ramp ontsnapt" & "Hij kon geen woord zeggen"

Redactie
| 13 reacties
Na de valpartij van Mathieu van der Poel: "We zijn hier aan een ramp ontsnapt" & "Hij kon geen woord zeggen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vrees voor een zware blessure was groot bij het teammanagement van Corendon-Circus na de valpartij van Mathieu van der Poel. Maar de opluchting was minstens even groot toen bleek dat de rest van het voorjaar niet in gevaar komt.

Corendon-Circus kwam woensdagavond al met geruststellend nieuws uit het ziekenhuis en liet weten dat Van der Poel niets gebroken heeft. "Wij zijn echt door het oog van de naald gekropen", reageerde Christoph Roodhooft in Het Nieuwsblad.

"We waren al bang dat zijn voorjaar erop zou zitten en dat we verder zouden moeten zonder Mathieu, maar we zijn hier aan een ramp ontsnapt."

'Hij kon geen woord zeggen'

Ook ploegmaat Stijn Devolder zag de Nederlander pijn lijden. "Ik zag Mathieu kermen van de pijn en dan ben ik bij hem gestopt", aldus de ervaren West-Vlaming. "Het duurde héél lang vooraleer er hulp kwam van dokters. Hij had overal héél veel pijn. Het was echt niet te doen. Hij kon geen woord zeggen."

Komende zondag rijdt Van der Poel dus normaal gezien de GP Denain. Daarna staan Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Golde Race gepland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties