Philippe Gilbert heeft nog altijd dat verlangen naar de koers en naar grote zeges

Philippe Gilbert heeft nog altijd dat verlangen naar de koers en naar grote zeges
Foto: © photonews

Deze zomer viert Philippe Gilbert zijn 37ste verjaardag. Een mens zou dan ook al eens iets anders kunnen doen dan elke dag op een fiets kruipen. Gilbert denkt er soms nog over na, maar zijn hart klopt nog voor de koers. Van zeges in klassiekers krijgt hij al helemaal niet genoeg.

Gilbert heeft het over die mentale tweestrijd die er soms toch is op de site van zijn ploeg. "Ik heb vrienden die gestopt zijn zoals Thor Hushovd en Tom Boonen en ik zie dat zij van andere dingen in het leven meer genieten dan van wielrennen. Ik denk dan dat het stom is dat ik blijf doorgaan, want ik heb al veel verwezenlijkt in het wielrennen."

En dan is er toch ook dat andere stemmetje. "Tegelijkertijd hou ik nog altijd van het risico. Van de snelheid die we voelen op de fiets. Van de manier waarop ik mijn lichaam moet verzorgen om in topvorm te geraken. Elke keer is het een uitdaging. Naarmate ik ouder wordt, weet ik exact wat ik moet doen en wat ik niet moet doen."

Ik ben niet iemand die gaat feesten en niet meer gaat trainen 

Een uitdaging waar hij zich ook graag aan waagt, is het op zoek gaan naar klassieke zeges. "De laatste tien jaar heb ik bijna elk jaar een klassieker gewonnen, soms twee of meer. Mijn doel is om er één te winnen en wanneer dat lukt, gaan we voor een tweede. Ik ben niet iemand die gaat feesten en die niet meer gaat trainen. Ik herleg gewoon mijn focus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties