Van Aert en De Plus krijgen lof van drijvende kracht achter Jumbo-Visma

Van Aert en De Plus krijgen lof van drijvende kracht achter Jumbo-Visma
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert en Laurens De Plus hebben hun intrede bij Jumbo-Visma niet gemist. De eerste werd derde in de Strade Bianchi en de tweede levert uitstekend werk in dienst van Primoz Roglic. Ook Nico Verhoeven, één van de sportieve leiders bij de Nederlandse ploeg, heeft dat opgemerkt.

In De Telegraaf heeft Verhoeven het over het succes van Jumbo-Visma en haalt hij aan dat de ploeg verschillende troeven kan uitspelen. "Tony Martin kan met zijn motor en ervaring van grote waarde zijn voor de sprinttrein van Groenewegen en de klassementsambities van Roglic en Kruijswijk. Ook Laurens De Plus ontwikkelt zich razendsnel."

VAN AERT ALS SPEERPUNT

Op ander terrein kan Jumbo dan weer rekenen op van Aert. "Voor de klassiekers hebben we met Wout van Aert iemand die kan uitgroeien tot een speerpunt." Al is het wel zo dat er in dat klassieke werk nog niemand echt de garantie op winst kan bieden. "Danny van Poppel, Mike Teunissen en o.a. Wout van Aert moeten eerst eens finales rijden."

Van Aert & co krijgen ook de tijd en ruimte om te verbeteren en ervaring op te doen. "We hebben een jonge groep die op dit terrein stappen kan zetten. We moeten hun de tijd geven om zich verder te ontwikkelen. Onze doelstelling is om met deze jongens een finale te rijden. Dat geldt ook voor Milaan-Sanremo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties