Ackermann doet in Koksijde wel wat hem paar dagen eerder net niet lukte

Ackermann wint Bredene-Kortrijk Classic

Ackermann doet in Koksijde wel wat hem paar dagen eerder net niet lukte
Foto: © photonews

Een paar dagen na Nokere Koerse was het opnieuw koersen geblazen over Vlaamse wegen in de Bredene-Koksijde Classic. Ondanks een verdienstelijke poging van voornamelijk een sterke Deen was de massasprint onvermijdbaar. Aan de finish stond er geen maat op Bora-sprinter Pascal Ackermann.

De vroege vlucht kreeg een marge van zeven minuten. Het waren allemaal 'eenzaten' die erin geslaagd waren om in de ontsnapping te zitten, geen enkele ploeg had twee renners mee. Desalniettemin waren Timmermans, Julien, Peyskens, Dieleman, Norsgaard en Vendrame er toch maar mooi in geslaagd om mee te glippen.

Eerder deze week was er al redelijk wat gevallen en ook in de Bredene-Koksijde Classic waren valpartijen niet helemaal uit te sluiten. Eentje kende zelfs ernstige gevolgen. De Australiër Brenton Jones moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

RODEBERG LASTIGE BEDOENING

Aan de Goeberg was de voorsprong van de leiders al geslonken tot onder de zes minuten. Ze geraakten met hun zessen de Kemmelberg over, maar zagen de kloof wel steeds kleiner worden. Ook in het peloton was het overigens niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een aantal renners kreeg het zwaar op de Rodeberg en moest afhaken.

Die kregen nadien wel de mogelijkheid, nadat ook een valpartij voor wat chaos zorgde, om weer aan te sluiten. Preben Van Hecke ging even tussen de kopgroep en het peloton rijden, maar dat duurde niet lang. Het verschil tussen die twee groepen dook in de laatste dertig kilometer onder de minuut.

VAL OP VERRASSEND MOMENT

Tien kilometer verderop zette Roompot-renner Justin Timmermans nog eens aan. Samen met de Deen Norsgaard ging hij een eindje voor hun metgezellen uit rijden en de twee namen toch een tiental seconden. De vier anderen werden opgepeuzeld met zestien kilometer voor de boeg en dat was ook het moment voor een val achteraan het peloton.

Wie lag er ook bij: Fabio Jakobsen, niemand minder dan één van de topfavorieten. Ondertussen was het einde verhaal voor Timmermans: de Nederlander moest de sterke Norsgaard laten gaan. Ook achter hem vonden er nog enkele uitvalspogingen plaats. Blythe, de sprinter van Lotto-Soudal, reed lek op tien kilometer van de streep.

AANSLUITEN VAN BLYTHE TEVERGEEFS

Met nog 8,5 km te gaan was er dan eindelijk toch de totale hergroepering. Blythe kon overigens wel nog aansluiten, maar het was dan de vraag of hij nog krachten over had. In het midden van het peloton kwam het ook weeral maar eens tot een val in de laatste kilometers ter voorbereiding van de sprint.

Keisse leverde sterk weg in dienst van Hodeg, die het in volle sprint toch moest afleggen. Ackermann sprintte overtuigend naar zijn tweede overwinning van het seizoen, een paar dagen na zijn tweede plaats in Nokere. Halvorsen en Hodeg eindigden als nummer twee en drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties