Anna van der Breggen schittert niet alleen meer op de weg: "Nieuwe ervaringen wakkeren mijn enthousiasme aan"
Redactie
| 0 reacties

Van der Breggen ziet in de Cape Epic een nieuwe uitdaging

Anna van der Breggen schittert niet alleen meer op de weg: "Nieuwe ervaringen wakkeren mijn enthousiasme aan"
Foto: © photonews

Anna van der Breggen is niet het type renster die ervoor terugdeinst om eens iets nieuw te proberen. De wereldkampioene op de weg is op haar mountainbike gekropen om mee te doen aan de Cape Epic. Samen met haar ploeggenote Annika Langvad rijdt ze de tegenstand op minuten.

De Cape Epic lijkt een goede wedstrijd te zijn voor van der Breggen, die snel het verschil met het wegwielrennen opmerkte. "Ik vind mountainbiken sowieso heel leuk. Alleen is het niveau in de cross-country veel te hoog. De Cape Epic is iets minder technisch en dat past me net iets meer. Bij een lange wegkoers wordt het pas zwaar in de finale. Op de mountainbike moet je 5 uur lang power leveren", zegt ze aan Sporza.

De Nederlandse toprenster haalt er wel veel motivatie uit. "Nieuwe ervaringen wakkeren mijn enthousiasme aan zodat ik weer fris in een nieuwe periode kan stappen. Ik ben dan ook blij dat mijn ploeg me de vrijheid geeft om hier deel te nemen."

SPELEN BEWUSTER MEEMAKEN

Volgend jaar komt er overigens weer een ander bijzonder doel aan met het verdedigen van haar olympische titel. "Tokio 2020 is het evenement waar ik nu naar uitkijk. Ik zal het hele Olympische Spelen-proces bewuster meemaken. Maar het zal helemaal niet gemakkelijk zijn om weer te winnen. Integendeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties