De favorieten van Wielerkrant.be voor Milaan-Sanremo: duo van Deceuninck-Quick.Step met wel heel grote kans
Redactie
| 3 reacties

Alaphilippe en Viviani bij de topfavorieten voor Milaan-Sanremo

De favorieten van Wielerkrant.be voor Milaan-Sanremo: duo van Deceuninck-Quick.Step met wel heel grote kans
Foto: © photonews

Milaan-Sanremo, dat is telkens weer een hele rist aan favorieten. Verschillende types ook. Dit jaar vormt geen uitzondering. Bij Deceuninck-Quick.Step mogen ze wel hopen op een volgende overwinning, met Alaphilippe en Viviani bij de topfavorieten. De concurrentie komt echter uit vele hoeken.

DE BELGEN

Laten we eerst eens inzoemen op de Belgen. Philippe Gilbert is zowat de joker van Deceuninck-Quick.Step. Hij kan de twee kopmannen alle aandacht naar zich toe laten trekken, maar zal zelf natuurlijk ook niet veel vrijheid krijgen. Toch zijn er redenen om hoopvol te zijn: Phil is uitstekend aan het rijden en heeft nog die enorme drang naar een volgend Monument. Hij is wel gebaat bij een zware koers.

Nog zo'n man in vorm is Oliver Naesen. Wat reed die weer beresterk in Parijs-Nice. Romain Bardet deed meermaals een weesgegroetje om de goden te bedanken dat Naesen in zijn ploeg zit. Op zwaar terrein pakte Oli in de laatste rit zelf straf uit met een tweede plaats. Hem verwachten we op de Poggio bij de beteren. Ook is het uitkijken naar Wout van Aert. Wat hij kan in Sanremo, is ook een beetje gissen.

Wat wordt er tegenwoordig weinig gepraat over Greg Van Avermaet. Misschien omdat het al een week geleden is dat hij ergens nog eens een gooi deed naar een overwinning. Maar hij staat er al sinds het prille begin van het seizoen en zal ongetwijfeld proberen om op weg naar Sanremo met een klein groepje weg te geraken. Lukt dat, dan maakt hij veel kans.

DE TOPFAVORIETEN

Een massa renners mag overigens denken kans te maken, maar er zijn er altijd die nog een streepje voor hebben op de anderen. Alaphilippe is zo goed dat het nog amper uitmaakt op welk terrein de koers zich afspeelt. De tactiek van zijn ploeg is duidelijk: men gaat de kaart Viviani trekken in een eventuele sprint, Alaphilippe moet zijn sprong wagen op de Poggio.

Komt het inderdaad tot een massasprint, dan moet Viviani qua pure snelheid wel rekening houden met ex-ploegmaat Gaviria. Die heeft nu met Kristoff een sterke renner en bovendien ex-winnaar van Milaan-Sanremo als lead-out. De voorbereiding op de sprint moet dus haast wel perfect verlopen en dan kan de UAE-kopman zijn snelle benen aanspreken.

Last but not least is daar nog altijd Peter Sagan. Sommigen zien hem geen rol spelen. Maagvirus, weet je wel. Sagan is en blijft Sagan en kunnen we maar beter nooit afschrijven. Twee keer tweede, twee keer vierde en een keer zesde: de Slovaak was er al dikwijls zo dicht bij. Het moet toch een keer prijs zijn.

ANDERE OUTSIDERS

Daarnaast zijn er nog zegekansen voor een half leger. De sterke Bennett is een meer dan verdienstelijke backup voor Sagan en heeft de perfecte combinatie voor deze wedstrijd: sterk en slim. Colbrelli heeft zowat hetzelfde profiel. Ook Cort Nielsen is zo'n renner die nooit kapot lijkt te gaan. Met Démare moet in een massasprint altijd rekening gehouden worden.

Ewan wil na zijn tweede plaats van vorig jaar nog één schavotje hoger staan. Bij Lotto-Soudal beginnen ze alvast te watertanden. Groenewegen komt zogezegd niet om te winnen, maar wat moeten we daarvan geloven? Kwiatkowski weet wat het is om in Sanremo te winnen. Matthews' kansen lijken gefnuikt door zijn val in Parijs-Nice, maar hij mag ons altijd verrassen.

Nibali kwam vorig jaar verrassend op de proppen met een straffe aanval. Herhaalt hij dat kunststukje? Trentin is een echte winnaar geworden en voelt zich in zijn sas als schaduwfavoriet. Tenslotte is er Valverde. Milaan-Sanremo leek nooit echt zijn ding, maar hij kan bergop rijden, is snel aan de meet en zijn leeftijd lijkt hem niet te deren.

Om af te ronden nog een paar eervolle vermeldingen: Stybar zou dit werk ook wel kunnen, maar moet werken voor de ploeg. De beste Degenkolb lijkt al even geleden, maar hij beschikt wel over een sterk blok rond hem. Zonder zijn val hadden we Bouhanni zeker een sterk gegeven. Mohoric was een randgeval, toch pas nummer drie bij Bahrein-Merida.

De favorieten van Wielerkant.be voor Milaan - Sanremo:

***** Julian Alaphilippe - Fernando Gaviria - Peter Sagan - Elia Viviani
**** Caleb Ewan - Sam Bennett - Michal Kwiatkowski
*** Matteo Trentin - Sonny Colbrelli - Arnaud Démare - Philippe Gilbert
** Dylan Groenewegen - Oliver Naesen - Greg Van Avermaet
* Magnus Cort Nielsen - Vincenzo Nibali - Alejandro Valverde - Michael Matthews

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties