De Tour al voelbaar in België: Eddy Merckx wisselt truitjes uit met Eden Hazard

De Tour al voelbaar in België: Eddy Merckx wisselt truitjes uit met Eden Hazard
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour start dit jaar in België, in Brussel meer bepaald, en dat mag iedereen geweten hebben. Zelfs eind maart zijn de eerste tekenen al zichtbaar. Eddy Merckx woonde donderdagavond in het Koning Boudewijnstadion de voetbalinterland België - Rusland bij en kreeg en gaf een mooi cadeau.

Op zaterdag 6 juli start de Ronde van Frankrijk ter ere van de vijftigste veraardag van de eerste eindzege van Merckx met een rit met start en aankomst in Brussel. Een dag later gaat ook nog de ploegentijdrit door in onze hoofdstad.

DUIVELS IN HET GEEL

Brussel is nu al fel bezig om alles te promoten. Om de Tourstart in de verf te zetten - en ook om Eddy Merckx te eren - speelden de Rode Duivels donderdag in het geel tegen de Russen en dus niet in de gebruikelijke rode truitjes. Voor aanvang van de match maakte Merckx ook een acte de présence op het veld.

De Belgische wielerlegende gaf Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, een truitje uit de Ronde van Frankrijk. Hazard gaf Merckx dan weer een geel voetbaltruitje, met de naam van de ex-coureur erop en het symbolische rugnummer 50. België won de wedstrijd overigens met 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties