Devolder gelooft in kansen van van der Poel in de Ronde: "Dan denk je ook twee keer na"

Devolder opgelucht dat van der Poel niets overhield aan val in Nokere

Devolder gelooft in kansen van van der Poel in de Ronde: "Dan denk je ook twee keer na"
Foto: © photonews

Niet enkel Mathieu van der Poel stond de pers te woord nadat Corendon-Circus het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkend had. Ook Stijn Devolder deed dat als tweevoudig winnaar van de wedstrijd. 'Volderke' was opgelucht dat zijn kopman oké was en onderstreepte zijn geloof in hem.

Het was ook voor Devolder schrikken toen hij van der Poel in Nokere tegen de kasseien zag gaan. "Ik ben lang bij hem gebleven na zijn val. Ik ben iemand die zich verantwoordelijk voelt voor ploegmaten en de ploeg. Ik heb al twee van mijn beste vrienden verloren in de koers, dan denk je ook twee keer na als je iemand ziet liggen. Het zag er op het eerste gezicht heel erg had."

Het viel gelukkig allemaal mee en dus kan de blik gericht worden op de Ronde van Vlaanderen. "Natuurlijk ontbreekt het hem hier aan ervaring, maar dat komt vanzelf als je hier een paar keer hebt gereden. Het is belangrijk dat er nog iemand bij hem is in de finale en dat wordt mijn taak. Zaak is voor hem om fris aan die finale te starten."

Er zijn veel scenario's mogelijk in de Ronde 

Meestal loopt het wel niet exact zoals je het op voorhand uitstippelt. "Er zijn veel scenario's mogelijk in de Ronde. Je kan die niet allemaal vooraf bespreken. Je kan ook nog tijdens de koers zelf communiceren. Meestal moet je zo'n koers op instinct rijden. Ik geloof in Mathieu", benadrukt Devolder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties