Hoe Trentin de uitzondering op de regel vormt: "Het is waar Patrick Lefevere ons toe dwong"

Hoe Trentin de uitzondering op de regel vormt: "Het is waar Patrick Lefevere ons toe dwong"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sterke renners die de voorbije jaren weggingen bij Quick.Step hadden het nadien niet altijd gemakkelijk om zich te manifesteren bij hun nieuwe ploeg. Matteo Trentin doet het wel bij Mitchelton-Scott. Op de mentaliteit die er bij hem werd ingepompt, doet hij nog steeds een beroep.

Het is diezelfde mentaliteit die vaak het verschil maakt tussen winnen of niet. Aan HLN vertelt Trentin welke ingesteldheid er heerste in al die jaren bij Quick.Step. "Koersen om te winnen, altijd en overal het beste uit jezelf halen. Het is waar Patrick ons toe dwong".

Mitchelton-Scott probeert cohesie na te streven 

Valt dat bij een transfer naar een andere ploeg dan ineens weg? "Ik kan me inbeelden dat bepaalde jongens, die van nature uit meer laidback zijn, in hun nieuwe omgeving de druk van zich afduwen. Maar ook het team speelt daarin een rol. Mitchelton-Scott probeert wel cohesie na te streven. Mét resultaat."

Met zijn drie eerdere zeges heeft Trentin al bewezen er te staan dit seizoen. Is hij klaar om in Milaan-Sanremo voor nummer vier te zorgen? "Zou het ongeluk brengen als ik 'ja' zeg? Klaar zeker. Conditioneel keurig op schema, de benen zijn er. Vraag is of het ook zover kan komen. Iedereen wil winnen, heb ik de indruk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties