Omstandigheden zaten Deceuninck-sprinter Hodeg niet mee: "Dat is geen excuus"

Omstandigheden zaten Deceuninck-sprinter Hodeg niet mee: "Dat is geen excuus"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar was Alvaro Hodeg nog de snelste toen de wedstrijd van vandaag nog door het leven ging als de Handzame Classic. Ditmaal was de Colombiaan duidelijk de derde snelste na Ackermann en Halvorsen. Wel moest Hodeg op de fiets van een ploegmaat sprinten. Hij verstopte zich er evenwel niet achter.

"Ik moest spurten op de fiets van Pieter Serry. Ik viel bijna op tien kilometer van de meet en we verloren ook Jakobsen. Het was dan vol gaan tot aan de finish. Ik was achteraan aan het proberen van fiets te wisselen", verloop de voorbereiding op de sprint voor Hodeg niet vlekkeloos. "Dat is wel geen excuus."

LOF VOOR EVENEPOEL

Wel kon hij nog steeds reken op een sterk team. "Remco Evenepoel en Remi Cavagna deden een ongelooflijke job om mij in de eerste posities te krijgen in de laatste bocht. De ploeg was ongelooflijk", benadrukte Hodeg ook nog eens.

Alleen kwam hij op de streep dus dat tikkeltje tekort om voor het tweede jaar op rij te winnen. "Op het eind was het ook wind op kop. Pascal Ackermann was sneller en Halvorsen ook. Zij waren de twee te kloppen mannen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties